BLOG

Pomladno čiščenje energije

Minila sta že dva meseca: januar, ko so bile naše energije usmerjene na počitek, ljudje so bili kar malo apatični, melanholični, čutilo se je tudi veliko žalosti, ter februar, ko smo s svečnico prižigali nov plamen svetlobe.

Sedaj pa pomlad že trka na vrata in kmalu bodo boginje pomladi prebudile zemljo ter jo ogrele za nove začetke. Tudi ljudje potrebujemo nov začetek. In kako bolje začeti leto kot z energijo pomladnega solsticija, ko je energija ravno pravšnja za meditacijo, nego, ljubezen in prošnje.

Začetek pomladi je čas, ko se lotimo spomladanskega čiščenja. Naj se čiščenje odvije najprej navznoter, saj bo tako lažje šlo stran, kar mora iti, in z lahkoto prišlo novo. Luna namreč začenja rasti in čeprav je okoli luninega mlaja zelo čustveno obdobje (velikokrat čutimo jezo, utrujenost, apatičnost …), se tudi luna na novo debeli in s tem raste tudi naša energija in volja do novih začetkov ali zgolj za dokončanje nečesa, s čimer smo do sedaj odlašali. V naše razpoloženje prazna luna vnaša tisti prijetni nemir, saj se v nas naseljuje prijetna, kreativna energija , ki nam daje nove moči, s katero bomo lažje začeli delo, se lotili novih projektov …

Čistili bomo čakre – energijske centre, ki našo zemeljsko energijo (telo) povezujejo z univerzalno, kozmično energijo. Tako je njihova glavna naloga, da oskrbujejo vitalne dele našega telesa s čisto univerzalno energijo. Ker pa živimo na Zemlji in so naše navade včasih slabe razvade, z meditacijo prenavljamo/transformiramo slabe, težke energije (takrat se čakra vrti v napačno smer ali je njeno delovanje upočasnjeno) v čisto, lahkotno energijo (čakra se vrti hitro, je neblokirana, pretočna in odprta).

Če je posamezna čakra blokirana, del telesa (kjer čakra leži) nima ustrezne energije. Počasi nastanejo motnje, mi pa to zaznamo kot bolezen ali kot različne motnje na psihični ali fizični ravni (utrujenost, razdražljivost, nespečnost …).

Zdaj veš vse. Zato te vabim na meditacijo ob prvem pomladanskem dnevu in prazni luni. Na meditaciji bomo:

  • pogledal/-a, kaj je tisto, kar povzroča zastajanje energije,
  • spoznal/-a razloge za stres, izčrpanost, nesprejetost, žalost, strah,
  • začutil/-a, kje v življenju se ti kažejo posledice stresa, izčrpanosti, nesprejetosti, žalosti …,
  • na plošči čaker boš stresne in druge dejavnike predal/-a v vesolje,
  • uravnovesil/-a vse posledice čustev osamljenosti, žalosti, zavrženosti, nesprejetosti, strahu pred slabim,
  • uravnovesil/-a čakre,
  • obnovil/-a vero vase in svoje telo predal čisti univerzalni kozmični energiji, ki bo zacelila luknje v tvoji auri,
  • z energijo prazne lune boš predal/-a želje in cilje za prihodnost ter jih tudi prizemljil/-a.

LOKACIJA:

Masažno-meditacijski center Šepet dotika, Zaboršt 16, 1296 Šentvid pri Stični

DATUM DOGODKA:

torek, 21. 3. 2023, od 20.00 do 21.30

PRISPEVEK: 20 eur

(Plačilo je možno le z gotovino.)

OBVEZNE vnaprejšnje prijave na sepetdotika@gmail.com.